Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsRUG videosAdams AppelArchive

11 De Da Vinci Code ontrafeld

Aflevering week 11

Uitzending: Zaterdag 19 maart 2005 op TV Noord om 18.55 en vanaf 20.40 uur ieder uur tot en met 6.15 uur. Zondag 20 maart 2005 op TV Drenthe om 18.40 uur, met ieder uur een herhaling tot en met 6.50 uur.

Bekijk de uitzending (wmv formaat)

Deze week in Adams Appel aandacht voor de geheimen in een van de best verkochte boeken van het afgelopen jaar, De Da Vinci Code.

In deze historische thriller laat schrijver Dan Brown zijn hoofdpersonen geheime boodschappen zien in de schilderijen van Leonardo da Vinci. Daardoor ontrafelt zich een mysterieus complot en een verrassend geheim.

Volgens de auteur zelf is aan zijn boek een minutieuze studie voorafgegaan. Maar wie staan er eigenlijk echt afgebeeld op het Laatste Avondmaal? Wie is toch die vrouw die we kennen als Mona Lisa? En kan Maria Magdalena de rol in het leven van Jezus hebben gehad die ze volgens deze bestseller had?

Kunsthistoricus Henk van Veen en theoloog Gerard Luttikhuizen buigen zich over de zin en onzin, waarheid en verzinsels in De Da Vinci Code.

Programmamaker

Willem Peter Meeuwissen

Eindredactie en productie

Paul Lamens, CasTel Media

Hoofdredactie

Fenneke Colstee

Gasten

Prof.dr. Gerard P. Luttikhuizen, hoogleraar oudchristelijke letterkunde en de uitlegging van het Nieuwe Testament aan de RUG, p rof.dr. Henk T. van Veen, hoogleraar Kunstgeschiedenis bij de Letterenfaculteit van de RUG en Annemiek van de Kamp, lezeres, kocht vorige week het boek en heeft er van genoten

Informatie

Fenneke Colstee

Links
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:06