Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsRUG videosAdams AppelArchive

01- Zijn de Drenten echt meer milieubewust?

Aflevering week 1

Uitzending: Zaterdag 8 januari 2005 op TV Noord om 18.55 en vanaf 20.40 uur ieder uur tot en met 6.15 uur. Zondag 9 januari 2005 op TV Drenthe om 18.40 uur, met ieder uur een herhaling tot en met 6.50 uur.

Bekijk de uitzending (wmv formaat)

De inwoners van Drenthe zijn meer milieubewust dan de gemiddelde Nederlander. Dat was althans een van de verrassende conclusies van een onderzoek van de Wetenschapswinkel Economie & Bedrijfskunde van de RUG.

Het onderzoek werd op verzoek van de Milieufederatie Drenthe uitgevoerd door vijf studenten Marketing. Hoe zijn zij tot hun conclusies gekomen en wat was hun onderzoeksmethodiek? Met welke onderzoeksvraag had de Milieufederatie de onderzoekers eigenlijk op pad gestuurd, hoe werden ze begeleid door de Universiteit en wat gaat de federatie met de conclusies doen?

Adams Appel bekeek de achtergronden van een enquête met een aantal opmerkelijke uitkomsten.

Programmamaker

Willem Peter Meeuwissen

Eindredactie en productie

Paul Lamens, CasTel Media

Hoofdredactie

Fenneke Colstee

Gasten

Doenja de Vries en Christine Olijve, studenten Marketing bij de faculteit Economische wetenschappen van de RUG, drs. Elise Kamphuis, coördinator Wetenschapswinkel Economie & Bedrijfskunde, RUG en drs. Reinder Hoekstra, directeur Milieufederatie Drenthe

Informatie

Fenneke Colstee

Links

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:06