Over onsNieuws en agenda

Afscheid prof. dr. Sibrand Poppema 27 september 2018

Sibrand Poppema
Foto: Peter Tahl

Ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Sibrand Poppema, na een lange loopbaan als wetenschapper en bestuurder, wordt een symposium georganiseerd met aansluitend een receptie in de Martinikerk. De toegang is alleen voor genodigden.

Datum Donderdag 27 september 2018
Aanvangstijd 14.00 uur
Locatie Martinikerk, Groningen
Ingang Martinikerkhof 3
Inloop vanaf 13.15 uur

Het symposium wordt geleid door presentator Bram Douwes. Keynote-spreker Robert-Jan Smits, Open Access Envoy van de Europese Commissie (voormalig directeur-generaal Onderzoek en Innovatie), geeft een voordracht over ‘Europe’s agenda for Open Science’. Keynote-spreker Ian Buruma, hoofdredacteur van de New York Review of Books, houdt een lezing over Azië als mythe.

Ook spreekt de ambassadeur van Zuid-Korea en zijn er enkele andere genodigden die het woord voeren. De Groningse zanger Harry Niehof verzorgt het muzikale intermezzo. De voertaal is Engels. Het symposium eindigt om 16.00 uur met aansluitend een receptie tot 18.00 uur.

Parkeren

Wij adviseren u de dichtstbijzijnde parkeergarage te gebruiken: Q-Park Ossenmarkt, Spilsluizen 25, 9712 NR Groningen. Bent u moeilijk ter been, neemt u dan contact met ons op.

President@rug.nl of telefoon 31 050 363 52 85.

Bram Douwes

Presentatie

Bram Douwes (Groningen, 1984) is presentator, interviewer, producent en eindredacteur. Hij is verbonden aan de RUG en werkzaam voor diverse organisaties, waaronder RTV Noord. Sinds april maakt hij de tiendelige webserie ‘BramLandt’ voor het Dagblad van het Noorden.

Keynote-sprekers

Robert-Jan Smits

Robert-Jan Smits (1958) was van 2010 tot 2018 directeur-generaal Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie in Brussel. Vanuit verschillende posities in de Europese Unie heeft Smits een essentiële bijdrage geleverd aan de positionering van de Europese wetenschap. Smits speelde een hoofdrol bij de ontwikkeling en verwerkelijking van onder andere Horizon2020, de European Research Council, de Europese Onderzoeksruimte (ERA) en het European Strategy Forum on Research Infrastructures.

Ian Buruma

Ian Buruma (Den Haag, 1951) is Brits-Nederlands en een internationaal befaamd essayist en Azië-deskundige. Buruma heeft colleges aan diverse academische en culturele instellingen gegeven, waaronder de universiteiten van Oxford, Princeton en Harvard. Sinds 2017 is Buruma hoofdredacteur van de New York Review of Books. Hij heeft onder andere de internationale Erasmusprijs gekregen in 2008. In 2004 ontving hij een eredoctoraat in de theologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Muzikaal intermezzo

Harry Niehof

Harry Niehof (Middelstum, 1954) is singer-songwriter en vanaf de jaren zeventig actief in de Groninger muziekscene. Hij studeerde Engels aan de RUG en werkt als freelance vertaler en leraar. Vorig jaar ontving hij ‘De Grunny 2017’, de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord. Succesvolle albums van hem zijn bijvoorbeeld Café op Driefklaai (2017) en Twijduustern (2014).

Laatst gewijzigd:08 oktober 2018 14:05
printView this page in: English