Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Herman, prof.dr. Joost

Joost Herman

Expertise

Internationale betrekkingen, humanitaire hulp

Curriculum vitae

Joost Herman is hoogleraar Globalisation studies and humanitarian action. Hij studeerde geschiedenis en internationaal recht in Leiden en verrichtte aan het instituut voor mensenrechten van de Universiteit Utrecht promotieonderzoek naar de bescherming van minderheidsgroepen in Centraal- en Oost-Europa. Hij werkt sinds 1995 aan de Rijksuniversiteit Groningen, sinds 2003 als universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen en Internationale organisatie en sinds 2012 als hoogleraar. Herman is medeoprichter van de internationale masteropleiding Network on Humanitarian Action (NOHA) en financieel directeur van het NOHA Network. Sinds 1 januari 2011 is hij directeur van het instituut Globalisation Studies Groningen (GSG).

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie