Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Faems, prof. Dr. Dries

Expertise

Innovation, Alliances, Acquisitions, Intellectual Property Rights

Curriculum Vitae

Dries Faems is professor Innovation & Organization aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen) en gastdocent aan de LUISS Business School. Daarnaast is hij de leider van het Innovation & Organization onderzoeksprogramma aan de SOM Research institute aan de RUG. Voordat hij naar Groningen kwam, was Faems Assistent Professor (2007-2009) en Universitair hoofddocent (2009-2011) aan de Universiteit Twente. Hij heeft een masters degree in Commercial Engineering (Katholieke Universiteit Leuven, 2001, magna cum laude) en werd Doctor in Applied Economics (Katholieke Universiteit Leuven, juni 2006) met een thesis getiteld “Collaboration for Innovation: Processes of Governance and Learning in R&D Alliances.” Met deze thesis haalde hij de finale van de 2007 BPS Best Dissertation Competition.

Faems heeft gepubliceerd in tijdschriften als Academy of Management Journal, Journal of Management Studies, Research Policy, Organization Studies, Journal of Product Innovation Management, Technovation en Small Business Economics. Zijn huidige onderzoek is gericht op de governance van open innovation, de rol van Intellectual Property bij het toepassen van waarde van innovatie en de invloed van de cognitieve stijlen van individuen op de prestaties van nieuwe productontwikkeling projecten.

Dries Faems is redacteur van de Journal of Management Studies en lid van de editorial review board van de Academy of Management Journal and the Journal of Trust Research. Daarnaast was hij ook gastredacteur van een speciale uitgave over intellectual property management van de California Management Review.

Wat betreft valorisatie: Dries Faems geeft regelmatig een bijdrage aan de opiniepagina van het Financieele Dagblad en is een van economische columnisten van RTV Noord. Bovendien is hij de coördinator van het uitvoerend trainingsprogramma ‘How to make innovation happen in Horizon2020’ voor het Directorate General CONNECT van de Europese Commissie. In 2016 ontving hij een beurs van 120.000 euro van het Samenwerkingsverband Noord Nederland voor de uitvoering van een jaarlijkse innovatie monitor in Noord Nederland.

Eerder in het nieuws

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12