Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Brookhuis, prof.dr. Karel

Karel Brookhuis

Expertise

Verkeerspsychologie, verkeersgedrag

Curriculum vitae

Karel Brookhuis is hoogleraar Verkeerspsychologie. Hij studeerde experimentele psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde op onderzoek naar informatieverwerking in hersengolven. Daarna sloeg hij de weg van de verkeerspsychologie in en werd gedrags­onderzoeker op verkeers- en vervoersgebied voor het voormalig Verkeerskundig Studiecentrum van de RUG. Na de opheffing van dit instituut werd Brookhuis universitair hoofddocent bij Psychologie. Sinds 2010 is hij hoogleraar Verkeerspsychologie. Daarnaast is hij tevens hoogleraar aan de TU in Delft.

Het kabinetsbesluit om op de meeste snelwegen 130 te mogen rijden vindt Brookhuis een onverantwoord, slecht idee. 'Je introduceert grotere snelheidsverschillen en meer onrust op de weg - met alle gevaren van dien. Bovendien zorgt het voor een behoorlijke toename van brandstofverbruik en bijkomende vervuiling, terwijl de tijdswinst minimaal is.'

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie