Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Internationaal vermaard socioloog Helmut Willke spreekt op symposium in Groningen

28 september 2012

Ter ere van het afscheid van Jaap den Hollander, docent van de afdeling Geschiedenis, wordt op 28 september een symposium georganiseerd over zijn vakgebied geschiedenis en theorie. Den Hollander heeft de afgelopen vier decennia honderden historici in het vak geschiedenis geïntroduceerd en begeleid. Speciale gast is de internationaal gerenommeerde socioloog Helmut Willke. Hij verzorgt een lezing over 'The historian as a symbolical analyst'; over de relatie tussen systeemtheorie en geschiedbeoefening. Daarna spreken Frank Ankersmit, Marijn Molema, Rik Peters en tot slot Jaap den Hollander zelf.

Helmut Willke, werkzaam aan de Zeppelin Universität in Friedrichhafen, is één van de belangrijkste sociale wetenschappers van deze tijd. Afkomstig uit de beroemde Bielefelder school waar hij tot 2002 doceerde, heeft hij internationaal naam gemaakt in de systeemtheorie, staatstheorie en in de theorie van de global governance. Over deze onderwerpen heeft hij talloze publicaties op zijn naam staan waaronder het driedelige standaardwerk Systemtheorie (2000), Smart Governance: Governing the Global Knowledge Society (2007) en Governance in a disenchanted world: the end of moral society (2010).

Datum: vrijdag 28 september 13.00-17.00 uur

Plaats: Het Kasteel, Melkweg 1, Groningen

Aanmelding: Rik Peters, e-mail: r.g.p.peters rug.nl

Toegang gratis

Laatst gewijzigd:24 december 2021 14:35

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...