Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Athenespelen 25 jaar!

16 mei 2012

Woensdag en donderdag 23 en 24 mei 2012 vindt een feestelijke editie van de Athenespelen plaats bij het Sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het is de 25e keer dat de Spelen georganiseerd worden.

Uit het hele land komen 32 scholen die in twee dagen strijden om de wisselbeker. Per school zullen er 36 leerlingen deelnemen uit HAVO 4, VWO 4 en VWO 5. Dit is een fantastische doelgroep voor het Sportcentrum; het doel is dan ook promotie en kennismaking met Groningen als studentenstad.

De scholieren zullen uitkomen in tennis, tafeltennis, squash, klimmen, basketbal, voetbal, volleybal en atletiek. Natuurlijk is er ook tijd voor een feestje, een grote stormbaan en andere festiviteiten. Naast de hoofdprijs is er dit jaar ook een sportiviteitsprijs voor de school die zich het sportiefst gedraagt gedurende het toernooi.

Woensdag 23 mei om 10.00 uur worden de Athenespelen geopend door Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Het belooft een spectaculaire opening te worden.

Na de eerste dag sporten gaan de scholieren gezamenlijk eten in het Atrium van de Hanzehogeschool Groningen en vervolgens met bussen naar de stad voor een feest in Beachclub Kokomo. Donderdag 24 mei is het vroeg opstaan voor de laatste poulewedstrijden, finales en de eindestafette tussen alle scholen.

Die laatste dag vindt om 14.45 uur een indrukwekkende dansdemonstratie plaats, waarna om 15.30 uur de prijsuitreiking van start gaat. De rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen Elmer Sterken zal de winnende school bekend maken en de prijs overhandigen.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 00:52

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...