Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Veel animo voor examentraining VWO

10 januari 2012

De Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het zevende achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, economie, management en organisatie of biologie een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO-examen. Er blijkt evenals de afgelopen jaren onverminderd veel interesse in de examentraining te zijn. Binnen een week hebben zich al bijna honderd leerlingen uit het hele land aangemeld.

De examentraining is bedoeld voor leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om een voldoende te halen, of met wat meer zekerheid aan hun examen willen beginnen. Daarnaast zijn er leerlingen die gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk cijfer voor het vak om hun kans op inloting te vergroten bij die studies waarvoor een numerus fixus bestaat.

De driedaagse training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 18 leerlingen) is er per zes leerlingen één docent aanwezig. Er wordt gewerkt aan de hand van zeer goed gewaardeerde, door de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde syllabi. In ieder blok van een trainingsdag geeft een docent uitleg over een onderwerp, waarna leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan met relevante oefen- en examenopgaven. Daarnaast kunnen leerlingen buiten de cursusdagen ook online vragen stellen aan de docenten via de elektronische leeromgeving Nestor.

Er worden twee soorten trainingen gegeven:

1. De voorbereiding op het examen van het eerste tijdvak. Deze vindt plaats gedurende vier periodes van drie dagen in april en mei.

2. De voorbereiding op de herkansing in het tweede tijdvak. De herexamentraining vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni.

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen € 310 per vak (€ 225 voor de tweedaagse herexamentraining) en zijn inclusief syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium in het centrum van Groningen.

Meer informatie vindt u op de website: http://www.examentrainingvwo.nl.

Noot voor de redactie

Meer informatie: via de afdeling Communicatie, tel. 050-363 4444, e-mail: communicatie rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...