Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Lezing Dawkins via video-verbinding te volgen in drie RUG-zalen

06 januari 2012

De lezing van de vermaarde evolutiebioloog en auteur Richard Dawkins zal op de Rijksuniversiteit Groningen te zien zijn in drie grote zalen. Kaarten voor de lezing ‘Darwin’s Five Bridges’ in de Nieuwe Kerk zijn uitverkocht.

De lezing is op 12 januari live te volgen in het Academiegebouw, Offerhauszaal (Broerstraat 5), Aletta Jacobs Tentamenhal (Blauwborgje 4) en de Bernoulliborg, zaal 151 (Nijenborgh 9). De zalen zijn open vanaf 19.30 uur; de lezing begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. De lezing is in het Engels.

U4 Star Lecture

Daarnaast wordt het optreden van Dawkins door de Rijksuniversiteit Groningen uitgezonden als U4 Star Lecture. Ook de studenten en medewerkers van de drie partneruniversiteiten waarmee de Rijksuniversiteit Groningen in het U4-netwerk samenwerkt, kunnen de lezing zo via video-verbindingen volgen.

U4-partneruniversiteiten

De Rijksuniversiteit Groningen werkt in het U4-netwerk samen met de universiteiten van Uppsala (Zweden), Göttingen (Duitsland) en Gent (België). In 2008 bundelden deze vier universiteiten hun krachten tot een strategisch partnerschap. Het netwerk streeft naar samenwerking in onderwijs- en onderzoeksprojecten en naar uitwisseling van staf en studenten op Europees en internationaal niveau.

Dawkins bezoekt biologie Groningen

Op 12 en 13 januari 2012 is Richard Dawkins eregast bij de opening van de Linnaeusborg (Nijenborgh 7). Dit nieuwe gebouw huisvest sinds 2011 het onderwijs en onderzoek in biologie en levenswetenschappen van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Naast de lezing gaat Dawkins tijdens een besloten bijeenkomst in debat met een select gezelschap van studenten biologie. Op 13 januari opent Dawkins samen met collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema het nieuwe gebouw.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 15 april 2024

    Techniek single-molecule niche in Zwaartekrachtonderzoek 

    Met haar expertise in single-molecule technieken gaat Dr. Kasia Tych (GBB) bijdragen aan een groot Zwaartekracht-onderzoeksprogramma

  • 15 april 2024

    Nachtzicht met kunstmatige atomen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...