Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Jonge onderzoekers vloggen: Merel Keijzer over tweetaligheid

03 juli 2017

Vier leden van de Young Academy Groningen van de RUG hebben in samenwerking met het Dagblad van het Noorden vlogs gemaakt. In de video’s vertellen ze op een begrijpelijke en onderhoudende manier over hun onderzoek en de maatschappelijke relevantie daarvan. De eerste vlog in de wekelijkse reeks is van Merel Keijzer, universitair docent bij de afdeling Toegepaste Taalwetenschap.

Merel Keijzer

Merel Keijzer is gespecialiseerd in tweetaligheid. In haar onderzoek richt ze zich niet zozeer op hoe je een tweede taal leert, maar vooral op de cognitieve effecten van tweetaligheid. Keijzer wil graag naar buiten brengen hoe belangrijk taalonderzoek is: “We waren altijd een beetje een ondergeschoven kindje. Tot nu toe deed Letteren bijna nooit mee in het ouderdomsonderzoek. Maar nu komt wel het besef dat taal een heel belangrijke rol speelt”, zo legt ze uit in wetenschapsmagazine NEMO Kennislink. Keijzer onderzoekt onder andere of mensen die een tweede taal of dialect spreken gezonder oud worden. In de vlog geeft ze antwoord op deze vraag.

Young Academy Groningen

Keijzer is een van de vier leden van de Young Academy Groningen (YAG) die een vlog hebben gemaakt. De Young Academy Groningen is een groep jonge getalenteerde wetenschappers aan de Rijksuniversiteit Groningen. De leden komen uit allerlei verschillende vakgebieden om zo interdisciplinair onderzoek te stimuleren. Daarnaast willen de leden een breed publiek enthousiasmeren en informeren over wetenschap.

Elke zaterdag is er een vlog te zien op de website van het Dagblad van het Noorden. Naast de video van Merel Keijzer zullen er vlogs verschijnen van Diederik Roest, Michel Vols en Dorina Buda.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:24
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Hoogleraar Stynke Castelein wint de Vrouw in de Media Award Groningen

  Prof. dr. Stynke Castelein, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 Groningen.