Over onsNieuws en agendaNieuws

Fascistische boodschap voor de toekomst herontdekt

31 augustus 2016

Bettina Reitz-Joosse (RUG) en Han Lamers (HU Berlijn/KU Leuven) hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Onder een gigantische obelisk in Rome ligt een boodschap van de Italiaanse fascisten verborgen: een Latijnse tekst over Mussolini’s Italië, bestemd voor een publiek in de verre toekomst. De zogenaamde ‘Codex Fori Mussolini’ is in 1932 verstopt bij de bouw van de obelisk en daarna al snel in vergetelheid geraakt. Reitz-Joosse en Lamers herontdekten de tekst, vertaalden hem en hebben de geschiedenis ervan te boek gesteld. Hun onderzoek is onlangs gepubliceerd door uitgeverij Bloomsbury.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:24
printOok beschikbaar in het: English