Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Doorbraak naar duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en chemicaliën?

28 april 2016

Hoe kunnen we met hernieuwbare bronnen op een efficiënte manier duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen produceren? Het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame alternatieven, en vervuilende technologieën door schone, is een belangrijke uitdaging voor de maatschappij én de wetenschap. Voor haar onderzoek op dit gebied heeft Katalin Barta van de Rijksuniversiteit Groningen in 2015 een ERC Starting Grant ontvangen. Haar onderzoeksteam heeft hierover al meerdere hoogstaande artikelen en een octrooi gepubliceerd.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...