Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Doorbraak naar duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en chemicaliën?

28 april 2016

Hoe kunnen we met hernieuwbare bronnen op een efficiënte manier duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen produceren? Het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame alternatieven, en vervuilende technologieën door schone, is een belangrijke uitdaging voor de maatschappij én de wetenschap. Voor haar onderzoek op dit gebied heeft Katalin Barta van de Rijksuniversiteit Groningen in 2015 een ERC Starting Grant ontvangen. Haar onderzoeksteam heeft hierover al meerdere hoogstaande artikelen en een octrooi gepubliceerd.

Video’s RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...

 • 04 december 2017

  Controle over de spin-richting in een ‘sandwich’ van tweedimensionaal materiaal

  RUG-onderzoekers laten zien dat manipulatie van elektronenspin in grafeen mogelijk is met behulp van molybdeen diselenide. Hun resultaten zijn verschenen in het tijdschrift Nano Letters.