Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsNieuwsarchief

Energy Academy Europe verzorgt onderwijs in Mozambique

26 augustus 2015

Mozambique heeft gasvelden voor de kust, maar heeft ook een groot potentieel voor duurzame energiebronnen zoals biomassa, zon en wind. Maar het ontbreekt aan voldoende expertise om deze veelbelovende energiebronnen te ontwikkelen. Daarom gaan de RUG en de Energy Academy Europe (EAE) samen met andere partijen de komende vier jaar in Mozambique de kennisinfrastructuur op het gebied van energie versterken. De RUG en de EAE gaan opleidingen opzetten aan Mozambikaanse kennisinstellingen en stafleden opleiden.

Meer informatie

Over Unifocus

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:36

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...