Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Seminar 'Wetenschap midden in de samenleving'

27 mei 2013

Op donderdagmiddag 30 mei organiseren de Wetenschapswinkels van de Rijksuniversiteit Groningen een middag vol presentatie van maatschappijgericht onderzoek, lezingen en debat. Deze bijeenkomst, het seminar Wetenschap midden in de samenleving, is toegankelijk voor iedereen die wil weten wat wetenschap voor de samenleving kan betekenen.

Zie voor een fraaie impressie van maatschappijgericht onderzoek de Unifocus-video Walking the light with piezo: Stroom opwekken terwijl je loopt. Het kan!

Onderzoek dicht bij huis

Het draait in dit seminar om onderzoek dat raakt aan het dagelijkse leven - kleinschalig onderzoek dicht bij huis. Soms letterlijk, zoals bij de verstening van tuinen of scenario’s voor vliegveld Eelde. Maar er valt ook te denken aan onderzoek naar leesgroepen, ondersteuning van mantelzorgers of oplossingen voor spellingsproblemen in het praktijkonderwijs.

Studenten presenteren aan de hand van meer dan twintig aansprekende posters onderzoek dat gedaan is op verzoek van maatschappelijke organisaties. Daarnaast zijn er deze middag interessante sprekers, waaronder de Commissaris van de Koning Max van den Berg.

Eigen vragen

Tijdens het seminar is ook aandacht voor de lustrumactie ‘400 vragen aan de RUG’. Het publiek zal uitgedaagd worden om samen tot vragen te komen die de universiteit in het lustrumjaar zal kunnen beantwoorden. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om uw vragen bij een wetenschapswinkel neer te leggen. Het seminar start om 13.00 uur en wordt gehouden in het Harmoniegebouw, Oude Kijk in ’t Jatstraat 26.

Zie ook de Unifocus-video over het onderzoek van studenten naar piëzomateriaal: Stroom opwekken terwijl je loopt

Meer informatie

  • Contact: Saskia Visser, s.j.visser rug.nl, 050-3635271

Laatst gewijzigd:01 februari 2023 15:18
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...