Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Annejet van der Zijl gastschrijver aan Groningse universiteit

14 maart 2011

Annejet van der Zijl is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf september 2011 verzorgt zij voor een geselecteerde groep studenten werkcolleges over creatief schrijven onder het motto ‘So you think you can write’. Ook geeft zij drie openbare lezingen over het thema ‘Schrijven, durven en doen’.

De openbare optredens zijn op de maandagavonden 26 september, 3 en 10 oktober in de Aula van het Academiegebouw (20.00-21.30 uur). Het project eindigt met een openbaar interview op maandagavond 28 november en de bekendmaking van het beste studentenproject uit de werkgroep.

Sonny Boy

De essentie van het schrijverschap staat centraal tijdens het gastschrijverschap van Annejet van der Zijl, met als motto ‘So you think you can write’.  In haar lezingen zal zij vertellen over de complexe ontstaansgeschiedenis van haar boek Sonny Boy, de zoektocht naar interessante bronnen en de vraag hoe een levensverhaal een boek wordt en een breed publiek kan bereiken.

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde in Amsterdam en Londen en werkte tien jaar in de journalistiek. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust. Vier jaar later volgde Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, en in 2004 Sonny Boy. Zij promoveerde als historica in 2010 op haar biografie Bernhard. Een verborgen geschiedenis.

Gastschrijverschap RUG

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en een reeks werkcolleges. Gastschrijvers aan de Groningse universiteit waren onder meer Dick Hillenius, Doeschka Meijsing, Willem Wilmink, Monica van Paemel, Willem Jan Otten, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Thomas Rosenboom, Bas Heijne, Koos van Zomeren, Tonnus Oosterhoff, Marjolijn Februari, Esther Jansma, Kader Abdolah en Arthur Japin.
De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.

Voor meer informatie:

 Guus Termeer, Studium Generale Groningen, telefoon (050) 363 5464, a.j.m.termeer rug.nl,
www.rug.nl/studium

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:53

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    Rijksuniversiteit Groningen ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 15 april 2024

    ‘De Europese verkiezingen worden weer ouderwets saai’

    RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Pieter de Wilde.

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...