Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Rob den Otter Docent van het Jaar 2010

01 februari 2011
foto Rob den Otter en Frans Zwarts
Winnaar Rob den Otter en rector magnificus Frans Zwarts

Dr. Rob den Otter van het UMCG / de Faculteit Medische Wetenschappen is Docent van het Jaar 2010 van de RUG. Hij won die titel bij de vierde verkiezing van RUG Docent van het Jaar, donderdag 3 februari. Den Otter won ook de Publieksprijs, toegekend op basis van de stemmen van de aanwezigen in de zaal. De Web Prijs werd gewonnen door dr. Jaap Wieringa van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij kreeg, nadat de eerder overbezette internetpoll van 17.15 - 17.30 uur toch bereikbaar was geworden, een kwart van de 240 uitgebrachte stemmen.

De prijs Docent van het Jaar is door het College van Bestuur ingesteld om het belang van goed onderwijs en goede docenten extra te benadrukken. Een jury bestaande uit studenten en wetenschappers, onder voorzitterschap van rector magnificus prof. dr. Frans Zwarts, koos uit negen afgevaardigden van de faculteiten de winnaar. Dit gebeurde op basis van de  facultaire voordracht over onderwijsprestaties en naar aanleiding van een kort college dat de genomineerden hielden voor een afgeladen Geertsemazaal.

Naast de hoofdprijs kon het publiek in de Geertsemazaal zijn stem uitbrengen voor de RUG-Docent van het Jaar Publieksprijs. De verkiezing was ook rechtstreeks te volgen, waarbij kijkers online konden stemmen voor de RUG-Docent van het Jaar Webprijs.

Hoofdprijs

De RUG-Docent van het Jaar Prijs 2010 bestaat uit een bedrag van € 7.500 en een kunstwerk, gemaakt door Sonja Zuurman, www.sonjazuurman.nl. De publieksprijs is een podiumpas voor theater, concert en festival. De webprijs is dit jaar een notebook.

Leden van de Jury

Rector Magnificus prof. dr. F. Zwarts (voorzitter), prof. dr. G.C. Wakker (College van Decanen), prof. dr. J.P. Franke (Universitaire Commissie voor het Onderwijs), dr. J.W. Romeijn (winnaar 2009), J. van Dijk (student-lid Presidium U-raad), T. Wijnmaalen (Universitaire Commissie Studentenbeleid), T. Beudeker (vz. Commissie Onderwijs, Wetenschap en Internationalisering).

Laatst gewijzigd:26 september 2022 11:43
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 april 2024

    PET-scan expert Jan Pruim benoemd tot Officier in Orde van Oranje Nassau

    Hoogleraar medische beeldvorming Jan Pruim is bij zijn afscheid van het UMCG benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De koninklijke versierselen werden hem op woensdag 17 april uitgereikt door burgemeester Koen Schuiling van de gemeente...

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...