Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Basisscholieren krijgen op RUG college over geld

'Money, money, money...'
31 oktober 2011

Donderdag 3 november 2011 vindt er een bijzonder college plaats op de Rijksuniversiteit Groningen: een college voor kinderen van de basisschool. Ongeveer vijfhonderd kinderen van scholen uit Groningen, Friesland en Drenthe komen naar de universiteit om daar les te krijgen over geld, banken en economie. Het college wordt verzorgd door de rector magnificus van de universiteit, prof.dr. Elmer Sterken. Het is alweer de negende editie van de Kinderuniversiteit.

Twee keer per jaar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) de Kinderuniversiteit, een leerzaam en leuk college speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Alle basisscholen uit de regio ontvingen enkele weken geleden een uitnodiging. Binnen twee weken na de aankondiging was het kindercollege al volgeboekt. In juni is het volgende kindercollege bij de RUG.  

Wat is geld?

Deze keer gaat het college over geld. Tijdens het college komen vragen aan de orde als: Wat is geld eigenlijk? Waarom hebben we geld? Wat doen banken? Hoe zit het met geld en de economie? Het college wordt gegeven door prof.dr. Elmer Sterken. Sterken is sinds februari van dit jaar rector magnificus van de RUG. Daarvoor was hij als hoogleraar Monetaire Economie verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Wetenschapsknooppunt

Het college van de Kinderuniversiteit is een van de activiteiten van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland. Steeds vaker bereiken verzoeken tot samenwerking vanuit het basisonderwijs de RUG. Vanuit de maatschappelijke rol die de universiteit in de regio wil spelen, zijn de diverse activiteiten voor basisscholen samengebracht in het programma van het Wetenschapsknooppunt van RUG, Hanzehogeschool en basisscholen.

Scholierenacademie

Dit college van de Kinderuniversiteit wordt georganiseerd door de RUG Scholierenacademie. Nadere informatie en sfeerimpressies zijn te vinden op de website van de Scholierenacademie ( www.rug.nl/kinderuniversiteit ).  

Meer informatie

-  Pers is van harte welkom, na afspraak.

- Contact: Esther Marije Klop, coördinator Scholierenacademie, 050 – 363 81 84
Laatst gewijzigd:18 december 2023 08:55

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...