Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Japan-Netherlands Student Conference

08 september 2011
Japan Delegatie

Tijdens de jaarlijkse Japan-Netherlands Student Conference treft een groep van ongeveer vijftien Japanse en Nederlandse studenten elkaar om over verschillende onderwerpen van gezamenlijke interesse te discussiëren. Dit jaar wordt de bijeenkomst in Groningen georganiseerd. Studenten van de Osaka University uit Japan en studenten van het Center for Japanese Studies van de Rijksuniversiteit gaan met elkaar in gesprek over het thema ‘Work to live? Live to Work?’.

Naast dit hoofdthema heeft de internationale groep studenten voor vier subthema’s gekozen: deeltijdwerk en werkloosheid, het sociale leven en werktevredenheid, carrière-keuzes van studenten en globalisatie binnen het bedrijfsleven.

Voor de meeste Japanse studenten is dit bezoek aan de Japan-Netherlands Student Conference een eerste kennismaking met Europa. Voor hen is het bijzonder interessant om te horen hoe Nederlandse studenten over deze thema’s denken. Dat geldt uiteraard ook vice-versa!

De opening van de Japan-Netherlands Student Conference wordt op woensdag 14 september verricht met een keynote lecture van de ambassadeur van Japan, H.E. Takashi Koezuka.

Naast de Student Conference zorgt het Center for Japanese Studies ook voor een academisch programma, met vijf gastsprekers die interessante thema’s voor de studenten uit beide landen gaan behandelen.

De conferentie vindt plaats van woensdag 14 september t/m zondag 18 september 2011

Noot voor de pers

Meer informatie: prof. dr. Rien T. Segers, directeur Center for Japanese Studies, Rijksuniversiteit Groningen

Laatst gewijzigd:24 augustus 2021 09:20
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 15 april 2024

    ‘De Europese verkiezingen worden weer ouderwets saai’

    RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Pieter de Wilde.

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...