Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

De Bibliotheek is jarig!

08 september 2010

De Bibliotheek Rijksuniversiteit Groningen viert in 2010 haar 395-jarig bestaan. Een half jaar na de inwijding van de Hoogeschool van Stad en Lande op 23 augustus 1614 werd in 1615 ook een bibliotheek voor de Academie opgericht.

Onze verjaardag vieren we met een Open Dag in de Universiteitsbibliotheek, een Lustrumsymposium en een week met talloze publieksactiviteiten op alle bibliotheeklocaties.

De publieksactiviteiten zijn toegankelijk voor iedereen van binnen en buiten de RUG. Ze zijn vooral bedoeld om een unieke kijk achter de schermen van de bibliotheekorganisatie te geven.
Sommige activiteiten zijn met opzet zeer kleinschalig: zo geeft de UB precies één persoon de gelegenheid ‘op ronde’ te gaan met het busje van de afdeling expeditie. Verder kunnen geïnteresseerden meekijken over de schouder van een bibliotheekmedewerker bij het catalogiseren van een boek, of meewerken in het uitleenbureau. Elke dag is er een fietstocht langs alle bibliotheeklocaties en er zijn meerdere mogelijkheden om in de doorgaans gesloten magazijnen rond te kijken.

Helemaal uniek zijn de koffie- en theevisites die bezoekers kunnen afleggen bij directeur/bibliothecaris Marjolein Nieboer!

Programma Lustrumweek Bibliotheek

  • Open Dag, zaterdag 25 september 2010, Universiteitsbibliotheek.
  • Publieksactiviteiten, maandag 27 t/m donderdag 30 september 2010, alle bibliotheeklocaties.
  • Symposium 'Panta Rhei! De toekomst van de academische bibliotheek', donderdag 30 september 2010, Universiteitsbibliotheek.

Informatie

  • Het volledige programma te vinden op de website www.rug.nl/bibliotheek/lustrum
    Ook is er een programmaboekje beschikbaar met een uitgebreide beschrijving van elke activiteit.
  • Inlichtingen: Communicatieteam Bibliotheek RUG
    Frank den Hollander, tel. 050-363 5067
    Gretha Landman, tel. 050-363 5032
  • E-mail: communicatie-bibliotheek@rug.nl
Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...