Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Energie stage- en carrièremarkt op Energy Delta Convention

16 november 2010

Op 24 november 2010 is in Martiniplaza te Groningen de 2e Energy Internship and Career Plaza (EICP). Dit evenement is een ontmoetingsplaats voor bedrijven, studenten en kennisinstituten en maakt deel uit van de jaarlijkse Energy Delta Convention. Bijzonder is de internationale opzet gekoppeld aan het thema energie: EICP biedt studenten de gelegenheid om kennis te maken met de energiewereld en vice versa. Toegang is gratis voor alle studenten.

EICP is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, studentenorganiatie ESN, stichting Energy Valley en de Hanzehogeschool Groningen. Het programma loopt van van 9.30 tot 18.15 uur.

Internationale conferentie

De Energy Delta Convention is een internationale conferentie met haar wortels in het Noorden. Dit geeft (internationale) studenten kansen op stage en carrièrmogelijkheden in de noordelijke én internationale energiesector. De dag wordt afgesloten met een lezing van Michiel de Bruijn, Executive Director Royal Bank of Scotland.

Loopbaanmogelijkheden

Studenten kunnen hun voordeel doen met goede informatie over carrièremogelijkheden in de energiesector. Die ligt niet direct in het loopbaanveld van studenten. En het is lang niet altijd duidelijk dat ook voor studenten letteren, rechten of psychologie interessante loopbaanmogelijkheden in de energiesector liggen. Het evenement wil daarom bekendheid met de energiesector stimuleren, door bijvoorbeeld een multidisciplinair debat over CO2 opslag.

Internationale studenten

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeren circa 2300 buitenlandse studenten en aan de Hanzehogeschool Groningen ruim 1400. Ook zij hebben behoefte aan goede informatie over de arbeidsmarkt. Juist buitenlandse studenten hebben belangstelling voor stages en onderzoeksopdrachten in de Energy Valley regio: zij zijn hier al in het buitenland en hebben niet altijd de financiële middelen om nog verder te reizen.

Buitenlandse bedrijven

Daarnaast brengt het evenement studenten in contact met internationale bedrijven. Ongeveer de helft van de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en alle studenten van de Hanzehogeschool Groningen lopen tijdens hun opleiding één of meer stages. Wie een stage over de grens wil doen, is vaak veel tijd kwijt met het vinden van een passend bedrijf. Door studenten in een informele sfeer met internationale bedrijven in contact te brengen, kunnen ze er sneller achter komen welk soort organisatie bij hun talenten aansluit. Op hun beurt krijgen bedrijven contact met studenten die al een internationale oriëntatie hebben. Een van de deelnemers is Sint-Petersburg Electrotechnical Company.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 00:58
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...