Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen werft wereldwijd vrouwelijk toptalent

22 oktober 2010

De Rijksuniversiteit Groningen start deze week een nieuwe wervingsronde voor 24 vrouwelijke wetenschappers. De onderzoeksters worden aangenomen in het Rosalind Franklin Fellowship programma. Dit programma biedt een loopbaantraject dat voert naar een hoogleraarschap. In twee eerdere solliciatierondes in 2006 en 2008 zijn reeds 36 Rosalind Franklin Fellows aangenomen.

Het Rosalind Franklin Fellowship programma is een initiatief waarmee de Rijksuniversiteit Groningen voor talentvolle vrouwelijke wetenschappers de weg opent naar het professoraat. De fellows krijgen bij de start van het onderzoek meteen budget waarmee ze een promotieplaats met bijbehorende faciliteiten kunnen invullen. Het traject leidt bij succesvol optreden in vijf jaar naar een vaste aanstelling als adjunct-hoogleraar, gevolgd door een - wederom vijfjarige - periode die uitmondt in een benoeming tot gewoon hoogleraar.

De eisen die de universiteit stelt voor deelname aan het Rosalind Franklin Fellowship programma zijn evenredig hoog. Er wordt gezocht naar jonge vrouwelijke wetenschappers die in hun vakgebied internationaal als bijzonder talentvol worden gezien. Ze hebben reeds onderzoek gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften en ze zijn succesvol in het werven van externe fondsen.

Voor de campagne gaat de universiteit actief werven met behulp van maillijsten, conferenties en andere wetenschappelijke netwerken. Personeelsadvertenties voor de aanstellingen zullen verschijnen in internationale tijdschriften als Nature, Die Zeit, en de Times Literary Supplement en op diverse digitale internationale vacaturebanken. Ook worden hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen aangespoord om hun internationale contacten attent te maken op de vacatures.

De nieuwe ronde is een vervolg op eerdere die zeer succesvol zijn gebleken. De eerste twintig fellows die een paar jaren geleden werden aangesteld, zijn, op enkele na, die later in functie kwamen, inmiddels allemaal adjunct-hoogleraar.

Noot voor de pers

Meer informatie: dr.ir. Ineke Ganzeveld, tel. 050-363 5365, e-mail: K.J.Ganzeveld rug.nl

Zie ook www.rug.nl/rff

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:57
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 15 april 2024

    Techniek single-molecule niche in Zwaartekrachtonderzoek 

    Met haar expertise in single-molecule technieken gaat Dr. Kasia Tych (GBB) bijdragen aan een groot Zwaartekracht-onderzoeksprogramma

  • 15 april 2024

    Nachtzicht met kunstmatige atomen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...