Over onsNieuws en agendaNieuws

• Nieuws van

• Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 16*

Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder nieuwe bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie
Datum:21 januari 2019

Per 1 januari 2019 is Jeroen de Ridder benoemd als bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie. De leerstoel is een samenwerking tussen de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de RUG en Stichting voor Christelijke Filosofie.

Vredesambassadeur worden
Datum:12 december 2018

Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top
Datum:15 november 2018

Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede Klassieke Universiteiten 2019’ heeft de universiteit van het Noorden deze keer stuivertje gewisseld met de Radboud Universiteit.

Theologie en Religiewetenschappen Topopleiding én beste opleiding in hun categorie
Datum:15 november 2018

De bacheloropleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de RUG krijgen van de Keuzgids Universiteiten 2019 het kwaliteitszegel Topopleiding, en zijn dit jaar ook beide de allerbeste bacheloropleiding van Nederland binnen hun categorie.

ZonMw-subsidie voor project ‘Spirituele zorg dichtbij huis’
Datum:12 november 2018

Het project ‘Spirituele zorg dichtbij huis: Integratie van geestelijke verzorging in de extramurale zorg in Nederland’ van prof. dr. Hetty Zock en dr. Anja Visser-Nieraeth kan van start gaan dankzij een grote subsidie van ZonMw en subsidies van de stichting Porticus en PIN/Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Middeleeuws erfgoed in hedendaags gedachtengoed
Datum:31 oktober 2018

Het Centre for Religion and Heritage (Centrum voor Religie en Erfgoed) van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de RUG organiseert 5 november 2018 haar eerste van een jaarlijks terugkerend evenement rondom religie en erfgoed. Gastdocent die dag is Andrew B. R. Elliott. Hij bespreekt hoe de middeleeuwen tegenwoordig een rol kan spelen in, onder andere, de identiteitsvorming van mensen.

Conferentie over ‘A History of the Jewish War’ van Steve Mason
Datum:30 oktober 2018

Van 30 oktober tot en met 1 november 2018 vindt de conferentie ‘Rethinking the Jewish War’ plaats in Jeruzalem, waar internationale experts het laatste boek van Steve Mason, ‘A History of the Jewish War’, zullen analyseren. Prof. dr. Steve Mason is Distinguished Professor of Ancient Mediterranean Religions and Cultures aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

Lautaro Roig Lanzillotta benoemd tot hoogleraar Nieuwe Testament en Vroeg Christendom
Datum:01 oktober 2018

Prof. dr. Lautaro Roig Lanzillotta is per1 september 2018aangesteld als hoogleraar Nieuwe Testament en Vroeg Christendom (New Testament and Early Christianity) aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

Nieuwe Gerardus van der Leeuw Fellow Rosalind Hackett
Datum:10 september 2018

Prof. dr. Rosalind I.J. Hackett zal van augustus tot december 2018 als derde Gerardus van der Leeuw Fellow werkzaam zijn aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dr. Andrew Irving Docent van het Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap
Datum:05 september 2018

In de Doopsgezinde Kerk te Groningen werd op woensdag 5 september 2018, traditiegetrouw tijdens de opening van het academisch jaar van de faculteit, de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing Docent van het Jaar 2018 van de faculteit Godgleerdheid en Godsdienstwetenschap. Dit jaar valt de eer te beurt aan Dr. Andrew Irving, Universitair Docent Religie en Cultureel Erfgoed.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.