Over onsNieuws en agendaNieuws

• Nieuws van

• Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 7 / 7*

SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde
Datum:29 november 2018

Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als winnaar. Bram studeert de internationale master Industrial Engineering and Management (Technische Bedrijfskunde).

RUG-student wint Unilever Research Prize
Datum:28 november 2018

Het kweken van zeewier als toekomstige voedselbron, dat onderzocht Wouter Muizelaar, student Mariene Biologie en Science+, Business and Policy aan de RUG, in zijn masterscriptie “Seaweeds and Carbohydrates: Assessment of starting a new Public Private Partnership ”. Muizelaar ontving hiervoor op 27 november 2018 de prestigieuze Unilever Research Prize.

Tien Groningse bètastudenten winnen Jong Talentprijs
Datum:26 november 2018

Op 26 november is aan tien studenten van de Groningse Faculty of Science and Engineering (RUG) een Jong Talentprijs uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). De prijzen zijn ter stimulering van het wetenschappelijk onderwijs in de technische en exacte  en worden door bedrijven, stichtingen en fondsen ter beschikking gesteld. Drie Groningse masterstudenten ontvingen de Afstudeerprijs voor hun scriptie-onderzoek en zeven eerstejaars bachelorstudenten ontvingen de Aanmoedigingsprijs voor hun excellente studieresultaten.

Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017
Datum:20 november 2018

Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top
Datum:15 november 2018

Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede Klassieke Universiteiten 2019’ heeft de universiteit van het Noorden deze keer stuivertje gewisseld met de Radboud Universiteit.

iGEM studententeam wint goud met duurzaam styreen
Datum:12 november 2018

Een gistcel maken die op duurzame wijze styreen, de bouwsteen voor poplystyreen plastic, produceert. Het leverde het Groningse iGEM team van 2018 een gouden medaille op in de internationale wedstrijd in synthetische biologie. Ze namen het op tegen meer dan 300 andere universiteitsteams.

New all round research institute for mathematics, computer science and artificial intelligence: Bernoulli Institute
Datum:01 juni 2018

At the University of Groningen, a new all round research institute has been established in mathematics, computer science and artificial intelligence: the Bernoulli Institute. It combines and expands the unique expertises the University already has in these disciplines. The Bernoulli Institute kicks off on June 1st, 2018.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.