Over onsNieuws en agendaNieuws

• Nieuws van

• Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 5 / 5*

New all round research institute for mathematics, computer science and artificial intelligence: Bernoulli Institute
Datum:01 juni 2018

At the University of Groningen, a new all round research institute has been established in mathematics, computer science and artificial intelligence: the Bernoulli Institute. It combines and expands the unique expertises the University already has in these disciplines. The Bernoulli Institute kicks off on June 1st, 2018.

Sociologie master krijgt label Topopleiding
Datum:25 maart 2018

Sociologie is een van de 18 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die in de nieuwe editie van de Keuzegids Masters het label Topopleiding krijgen.

1 dag student Psychologie
Datum:08 september 2017
1 dag student psychologie, meeloopdag Psychologie
Groningse astronomen verklaren raadsel van koel gas in hete quasars
Datum:03 juli 2017

Een team van sterrenkundigen met daarin Peter Barthel en Pece Podigachoski van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een verklaring gevonden voor een vijftig jaar oud raadsel waarom koel gas uit hete quasars stroomt. Nieuwe waarnemingen duiden erop dat het koele gas hoogstwaarschijnlijk ontstaat bij de snelle vorming van sterren in het moedersterrenstelsel van de quasar en dat het door sterexplosies naar buiten wordt geblazen.

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.