Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Verfijn uw zoekopdracht

Herstel standaardwaarden
check form
  • Nieuws per interessegebied

  • Nieuws per onderwerp

  • Nieuws van

  • Nieuws per doelgroep

Nieuws doorzoeken

Zoeken naar nieuwsberichten van dit kalenderjaar. Oudere berichten kunt u vinden in het archief.

Search form

Resultaten 1 - 10 / 15*

RUG beste brede masteruniversiteit van Nederland
Datum:08 maart 2018

In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 17 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het label Topopleiding. De researchmaster Economics and Business van de RUG is beoordeeld als beste universitaire masteropleiding van Nederland. Ook de master Nanoscience staat voor het zesde jaar in de top drie.Van de negen 'brede of algemene' universiteiten staat de RUG in totaal als eerste gerangschikt met 63,5 punten. Met de technische universiteiten erbij mag de RUG zich de derde masteruniversiteit van Nederland noemen.

Comparing notes: een antropologische benadering van hedendaagse Islam
Datum:09 januari 2018

Op 16 januari 2018 houdt hoogleraar Hedendaagse Islam Marjo Buitelaar haar oratie, getiteld: Comparing notes: een antropologische benadering van hedendaagse Islam

Theologie en Religiewetenschappen RUG wederom Topopleiding
Datum:15 november 2017

Wederom zijn de bacheloropleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de RUG door de Keuzegids Universiteiten beide uitgeroepen tot Topopleiding. Voor Theologie is dit de zesde keer op rij.

Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd
Datum:17 oktober 2017

Op 25 oktober 2017 vindt de opening van het nieuwe Centre for Religion and Heritage van de Rijksuniversiteit Groningen plaats tijdens de in dit kader georganiseerde studiemiddag ‘Religieus erfgoed in een geseculariseerde tijd’ aan de faculteit Godgeleerdheid en Gosddienstwetenschap. Het centrum is de opvolger van het Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed.

Star Wars als sleutel om het leven te begrijpen
Datum:03 oktober 2017

Op 6 oktober 2017 studeert Tekla Slangen, masterstudent Religiewetenschappen, af op een bijzonder onderwerp. Haar scriptie voor het masterprogramma Religie en het Publieke Domein [per 1 september 2017 opgegaan in de master Religion and Cultural Heritage] heeft namelijk als onderzoeksthema Star Wars ‘fandom’ als moderne betovering.

Todd Weir ontvangt prestigieuze prijs van American Philosophical Society
Datum:19 september 2017

Religiehistoricus aan de Rijksuniversiteits Groningen Todd Weir ontvangt de Jacques Barzun Prize van de American Philosophical Society voor zijn boek Secularism and Religion in Nineteenth-Century Germany: The Rise of the Fourth Confession (Cambridge University Press, 2016).

Nieuw platform huisvesting voor internationale studenten
Datum:25 juli 2017

Internationale studenten kunnen vanaf juli 2017 terecht op At Home in Groningen, een nieuwe website voor volledige Engelstalige informatie over studentenhuisvesting in de stad Groningen.

Project on religious diversity in China receives prestigious grant
Datum:19 juni 2017

The project Mapping Religious Diversity in Modern Sichuan: A Spatial and Social Study of Communities and Networks, with Dr Stefania Travagnin (Universoity of Groningen) and Dr Elena Valussi (Loyola University Chicago) as co-directors), has received a prestigious three-year research grant of € 100,000 from the Taiwanese Chiang Ching-kuo Foundation for International Scholarly Exchange .

* Het aantal zoekresultaten kan afwijken van het aantal resultaten dat u ziet, omdat sommige documenten afgeschermd zijn.