Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews

Refine your search

Reset to default values
check form
  • News by area of interest

  • News by subject

  • News from

  • News by targetgroup

Browse news

Search for this year's news articles. Older news articles can be found in the archive.

Search form

Results 1 - 10 / 476*

Douwe Jan Elzinga: 'Bij koop huis burgemeester Maastricht lopen belangen door elkaar'
Date:06 September 2019

Burgemeester Annemarie Penn - Te Strake van Maastricht heeft in het voorjaar van 2018 een pand gekocht van een ambtenaar die een hoofdrol speelde in een politieke affaire in die stad. De onderhandse verkoop is niet officieel bij de gemeente gemeld. Deskundigen spreken van belangenverstrengeling.

Berend Roorda: 'Demonstraties door laten gaan binnen zicht- en hoorafstand van dat waartegen gedemonstreerd wordt'
Date:06 September 2019

Pas over ruim twee maanden verwelkomt Nederland Sinterklaas, maar voor veel burgemeesters zorgt zijn komst nu al voor kopzorgen. En dus organiseerde Ollongren een spoedcursus demonstratierecht.

Jan Brouwer: 'Je moet een autoriteit vinden die kan opboksen tegen instanties als SodM'
Date:05 September 2019

Inwoners van Pieterzijl en omgeving gaan in beroep tegen het besluit van het ministerie van Economische Zaken (EZ) om gaswinning door middel van de fracking-methode in het gebied toe te staan. En daar is geld voor nodig.

De 423-jarige geschiedenis van de Faculteit Rechtsgeleerdheid door prof. Jan Lokin
Date:04 September 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 vierde de RUG haar 405-jarig bestaan met haar alumni. Voor onze faculteit een éxtra bijzondere dag. Prof. Jan Lokin presenteerde namelijk het door hem geschreven gloednieuwe boek ‘De Groninger Faculteit der Rechtsgeleerdheid (1596 – 1970)’.

Gijsbert Vonk: 'Je hoort vaak dat er armoede is op platteland, maar het zijn grote steden waar cijfers afwijken'
Date:03 September 2019

In Groningen wonen veel armen in vergelijking met de rest van Nederland, blijkt uit cijfers die het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vandaag publiceert. Dat geldt voor zowel de gemeente als de provincie.

Koen Konings genomineerd voor de Magna Charta Publieksprijs
Date:03 September 2019

Met zijn annotatie bij een uitspraak van de Raad van Discipline over het verstrekken van een niet-geanonimiseerd vonnis is Koen Konings genomineerd voor de Magna Charta Publieksprijs voor 'beste artikel' in de categorie Privacyrecht.

Albertjan Tollenaar: 'Burger is door decentralisatie niet beter af en dreigt vaker te worden vermalen tussen wal en schip'
Date:03 September 2019

De decentralisatie van het sociaal domein in 2015 is meer dan alleen het verschuiven van bevoegdheden naar een lagere bestuurslaag. De decentralisatie was ook een transformatie van het sociaal domein resulterend in een nieuwe (rechts)betrekking tussen overheid en burger.

Jan Brouwer: 'De vraag is hoe reëel het argument van overlast door drugsgebruik in de openbare ruimte is'
Date:02 September 2019

Gemeenten mogen het gebruik van drugs in de openbare ruimte strafbaar stellen via de APV. Dat antwoordt minister Grapperhaus op vragen van D66-Kamerlid Vera Bergkamp.

Column Fokko Oldenhuis in De Riepe: 'Vijvers in woonwijken'
Date:31 August 2019

Een jongetje van bijna 2 jaar oud, weet te ontsnappen via de kapotte schutting in de tuin van de ouderlijke woning. Hij fietst de voortuin in van een verderop (25 à 50 m) gelegen woning en komt vervolgens met zijn driewieler in de vijver in die voortuin terecht.

* The number of search results may differ from the number of results you see, because some documents are restricted.