Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews

Refine your search

Reset to default values
check form
  • News by area of interest

  • News by subject

  • News from

  • News by targetgroup

Browse news

Search for this year's news articles. Older news articles can be found in the archive.

Search form

Results 1 - 10 / 397*

Gerhard Hoogers over Venezolaanse vluchtelingen en mensenrechten op Curaçao en Aruba
Date:21 April 2019

In Nederlands grootste buurland Venezuela voltrekt zich een economische en humanitaire crisis. Hyperinflatie, tekorten aan voedsel en water, en medicijnen zijn amper meer te verkrijgen. Steeds meer Venezolanen vluchten naar onze Caribische rijksdelen Curaçao en Aruba.

Wiene Van Hattum: 'De afspraak was dat er gratie kon worden verleend als de behandeling zou aanslaan'
Date:17 April 2019

Moet minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming een man gratie verlenen die tot levenslang is veroordeeld? Dat is de vraag waar de rechter zich vandaag over gaat buigen in een kort geding dat is aangespannen door Cevdet Y.

Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân
Date:17 April 2019

Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

Race and law
Date:15 April 2019

The American Janet Thompson Jackson is fully embracing the UG anniversary celebrations theme, 'All Inclusive'. This year, Jackson is working as a guest lecturer at the Faculty of Law of the University of Groningen. At her home institution, Washburn University School of Law in Topeka, she teaches a course unit in Race and Law. During the international academic conference held within the anniversary celebrations, she will give a lecture on 'inclusive societies and sustainable peace'.

Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'
Date:15 April 2019

De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.

Edwin Woerdman: 'Nederlandse CO2-heffing is slecht idee'
Date:12 April 2019

Schadelijke uitstoot beprijzen is prima om emissies te beperken. Maar een Nederlandse heffing ondergraaft het Europese systeem, stelt expert Edwin Woerdman in een interview in de NRC.

Brigit Toebes: 'Health covenant heavily influenced by food and alcohol industry'
Date:12 April 2019

The government covenant to promote public health is biased in favour of the food and alcohol industry, health law professors said on Friday.

Brigit Toebes: 'Een suikertaks komt natuurlijk nooit van de grond als de voedselindustrie mag meepraten'
Date:11 April 2019

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) heeft te veel geluisterd naar de voedings- en alcoholindustrie. De maatregelen uit het Nationaal Preventieakkoord zijn daarom niet effectief genoeg.

Edwin Woerdman: 'CO2-heffing voor industrie is paniekvoetbal'
Date:08 April 2019

Een nationale CO2-heffing bovenop het Europese emissiehandelssyteem maakt het realiseren van uitstootreducties voor de samenleving onnodig duur. Het kunstmatig verhogen van de CO2-prijs negeert bovendien de razendsnel dalende kosten van CO2-vrije energietechnologie.

Rob Wertheim: 'Plannen voor ondergrondse buizen, hoe kom ik daar in vredesnaam achter?'
Date:07 April 2019

Het is de nachtmerrie van iedere woningeigenaar: je komt er opeens achter dat de overheid plannen heeft met de grond waar jouw huis op staat en nog wel voor ondergrondse 'gifbuizen'.

* The number of search results may differ from the number of results you see, because some documents are restricted.