Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews archive

Balkenende bezoekt Centrum voor Informatie Technologie

26 november 2008
Premier Balkenende krijgt van CIT-directeur Cees Sterks uitleg over de BlueGene supercomputer
Premier Balkenende krijgt van CIT-directeur Cees Sterks uitleg over de BlueGene supercomputer

In het kader van een werkbezoek was minister-president Balkenende vanochtend (woensdag 26 november) te gast bij het Donald Smits Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG. Hij werd daar geïnformeerd over enkele innovatieve ICT-projecten waar het CIT bij betrokken is: Draadloos Groningen, de LOFAR radiotelescoop en TARGET (verwerking grootschalige datasets).


Daarna woonde de minister-president een demonstratie bij in het Virutal Reality-centrum van het CIT en werd een bezoek gebracht aan de Rekenhal waar de nieuwe supercomputer BlueGene/P staat opgesteld. De supercomputer zorgt voor de verwerking van de data van de LOFAR-telescoop.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:12

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.