Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Evenementen Promoties

Particle-identification capability of the straw tubetracker and feasibility studies for the charmedbaryonprogram with P̄ANDA

Promotie:Mw. S. (Solmaz) Vejdani
Wanneer:29 oktober 2018
Aanvang:11:00
Promotors:prof. dr. N. (Nasser) Kalantar-Nayestanaki, prof. dr. J. Ritman
Copromotors:dr. J.G. (Johan) Messchendorp, dr. P. Wintz
Waar:Academiegebouw RUG
Faculteit:
Particle-identification capability of the straw tubetracker and
feasibility studies for the charmedbaryonprogram with P̄ANDA

Onderzoek naar detectoren voor nieuw kernfysisch experiment

PANDA zal een van de belangrijkste experimenten zijn bij de toekomstige Faciliteit voor Antiproton en Ion Onderzoek (FAIR), die momenteel in aanbouw is in Darmstadt, Duitsland. Het PANDA experiment zal botsingen onderzoeken tussen een straal van antiprotonen en een gefixeerd proton of nucleair doelwit. PANDA heeft een unieke opstelling vergeleken met andere natuurkunde experimenten. De verwachting is dat het experiment zal voorzien in nieuwe resultaten die helpen de zware-baryon sector experimenteel in kaart te brengen.

Het Λc baryon speelt een significante rol in het begrijpen van zowel charm als bottom baryonen. PANDA bestaat uit subdetectoren die geoptimaliseerde individuele taken hebben. Een van de belangrijke taken is de reconstructie van de afgelegde baan, die gebaseerd is op informatie verkregen van de baandetectoren. PANDA heeft vier belangrijke baandetectoren en een daarvan is de Straw Tube Tracker (STT), een cilindrische detector die bestaat uit met gas gevulde buizen.

Het onderzoek van Solmaz Vejdani betrof Monte Carlo (MC) -simulaties die zijn uitgevoerd om het vermogen van PANDA bij gecharmeerde baryonproductie te onderzoeken. Daarnaast presenteert hij resultaten van tests die zijn uitgevoerd met een prototype STT-detector, waarmee de elektronische uitlezing en tracking en PID-prestaties zjin. Deze moeten bijdragen aan een besluit over de manier van uitlezen van de STT detector van Panda.

Het promotieonderzoek van Solmaz Vejdani  vond plaats bij KVI - Center for Advanced Radiation Technology, met financiering van het Ubbo Emmius fonds.