Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenOpen dagen en introductie

Rechtsgeleerdheid

Masterdag Faculteit Rechtsgeleerdheid
masterdag

• Ben je geïnteresseerd in een juridische Masteropleiding?
  • Ben je benieuwd naar het aanbod en de mogelijkheden in Groningen?
  • Wil je meer weten over jouw beroepsperspectief na je Masteropleiding?

Dan mag je onze mastervoorlichting en informatiemarkt tijdens de Masterdag van de Rijksuniversiteit Groningen niet missen!

Datum: 29 maart 2019, vanaf 14.00 uur
Locatie: Academiegebouw RUG, Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

> Routebeschrijving

Programma (download het volledige programma als pdf)

14.00 – 14.45 Voorlichtingsronde 1, zie aanmelden
14.45 – 15.30 Informatiemarkt met presentatie over het Seminaar (15.00 uur)
15.30 – 16.15 Voorlichtingsronde 2, zie aanmelden
16.15 – 17.00 Informatiemarkt met presentatie over het Scriptietraject (16.30 uur)
17.00 – 17.45 Voorlichtingsronde 3, zie aanmelden
17.45 – 18.30 Informatiemarkt met presentatie over Recht in Praktijk (18.00)
18.30 – 19.15 Voorlichtingsronde 4, zie aanmelden

NIEUW - Duale master Ondernemingsrecht

Met ingang van studiejaar 2019/2020 biedt onze faculteit een nieuwe variant van de master Nederlands recht aan: de praktijkmaster Ondernemingsrecht. Tijdens deze 1,5 jarige (selectie)master loop je, in aanvulling op je vakken, stages bij twee kantoren op de Zuidas en krijg je in de masterclasses Ondernemingsrechtelijke contracten, Corporate Finance en Mergers & Acquisitions les van docenten uit de praktijk. Meer weten? Meld je aan voor de voorlichting om 14.00 uur.

Informatiemarkt en presentaties over het Seminaar, het Scriptietraject en Recht in Praktijk

Vanaf 14.45 uur ben je van harte welkom op onze informatiemarkt. Hier kun je terecht voor al je vragen aan onze studieadviseurs, Careers Services Law (loopbaanadvies en stage lopen), het International Office (studeren in het buitenland), masterstudenten en voor een CV check. Tip: Neem je CV mee! Na elke voorlichtingsronde is er een pauze van 45 minuten. Tijdens deze pauzes kun je onderstaande presentaties bijwonen. Hier hoef je je niet apart voor aan te melden.

• Presentatie ‘Het Seminaar’ – Start: 15.00 uur
    Universitair docent Leonieke Tigelaar informeert je in deze korte presentatie van 20 minuten over het Seminaar tijdens je masteropleiding: Wat is het Seminaar precies? Welke opties zijn er per opleiding? Wat doe je allemaal tijdens een seminaar? Waarom biedt de faculteit het seminaar aan? Wat wordt er van je verwacht?

Locatie: Begane grond Academiegebouw, zithoek naast de C-bar in de Academia lounge (vrije inloop, wel graag op tijd aanwezig zijn.)
  • Presentatie ‘Het Scriptietraject’- Start: 16.30 uur
    Hoogleraar Wilbert Kolkman informeert je in deze korte presentatie van 20 minuten over het Scriptietraject tijdens je masteropleiding: Hoe ziet het scriptietraject er uit, wat ga je doen, hoe kun je het traject het beste aanpakken, hoe kun je inspiratie opdoen voor het onderwerp, wat zijn valkuilen, etc.

• Presentatie ‘Stagelopen en Recht in Praktijk’ – Start: 18.00 uur
    Loopbaancoach José van der Veen informeert je in deze korte presentatie van 20 minuten over de mogelijkheid om stage te lopen tijdens je masteropleiding en over de Recht in Praktijk onderdelen waarmee je al tijdens je studie juridische praktijkervaring opdoet. Ook studeren in het buitenland wordt kort besproken.

Graag tot ziens op 29 maart!

Laatst gewijzigd:21 februari 2019 12:05
printView this page in: English