Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenOpen dagen en introductieErvaringen en impressies

Daphne Timmerhuis

Deelnemer Een dag student Bedrijfskunde
Daphne

'Een dag student was een dag waar ik erg naar had uitgekeken, omdat ik nog voor een moeilijke keuze stond. Ik twijfelde namelijk tussen twee studies: Rechtsgeleerdheid en Bedrijfskunde. De studie Rechtsgeleerdheid had ik al bekeken dus besloot ik Een dag student bij te wonen voor de studie Bedrijfskunde.

Allereerst gingen we naar een collegezaal, waar we een interessant hoorcollege kregen over een bepaald aspect van bedrijfskunde. Er werd zo een goed beeld geschetst van waar de studie nou eigenlijk over gaat en wat je er precies leert. Ook gingen we aan de slag met een casus. Hier kregen we steeds een andere opdracht. Er werd hierbij aandacht besteed aan de drie verschillende tracks van Bedrijfskunde zodat we het verschil tussen de tracks konden zien. Zo kon je je afvragen of de studie geschikt voor je was en welke track je voorkeur heeft. De dag werd bijna volledig verzorgd door studenten van de universiteit zelf. Dit was erg prettig, omdat je zo het verhaal uit de mond van de student hoorde. Bovendien konden we hun alles vragen over hun eigen ervaringen met de studie en over het studentenleven.

Na deze dag heb ik een erg goed beeld van de studie gekregen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit de studie is die ik volgend jaar op de RUG wil gaan volgen. Het was al met al een leuke dag die ook een belangrijk deel heeft uitgemaakt van mijn keuze.'

Laatst gewijzigd:28 november 2017 16:09