Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Peter Berger

Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap
Peter Berger

Peter Berger (1969) is universitair docent Indiase religies en godsdienstantropologie. Hij studeerde etnologie, sociologie en godsdienstwetenschap aan de Vrije Universiteit van Berlijn en promoveerde in 2004. Sinds 2007 is hij verbonden aan de RUG. Zijn wetenschappelijke interesse richt zich op sociaal-culturele antropologie, zoals culturele waarden, kosmologie en de betekenis van voedsel, met speciale focus op India.

Eén van de sterke punten van de colleges van Berger is de structuur die hij aanbrengt. Hij begint consequent met een heldere inleiding, herhaalt belangrijke punten en gebruikt een ondersteunende Powerpoint-presentatie. Aan het eind volgt een korte samenvatting en conclusie. Ook betrekt hij de studenten actief bij het onderwijs. Er is altijd ruimte voor vragen van studenten en door het open karakter is er gelegenheid voor een grapje hier en daar, wat een prettige sfeer creëert. Berger laat de studenten aan het begin en aan het einde de collegereeks evalueren via een enquête. Hij laat duidelijk blijken dat hij veel doet met de inbreng van de studenten en neemt kritiekpunten mee in zijn lesplan voor de volgende jaren. Berger laat zich bij het onderwijs leiden door zijn onderzoek en is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing, om niet te blijven hangen in gevestigde structuren. Berger maakt goed gebruik van Nestor. Tijdens de colleges maakt hij duidelijk wat de tentameneisen zijn. Hij ontwerpt evenwichtige tentamens en geeft heldere feedback op de resultaten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:51