Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Prof. dr. ing. G. de Roo

Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Gert de Roo is het schoolvoorbeeld van een wetenschapper die tegelijkertijd zeer actief is als onderzoeker èn docent. Hij zit vol inspiratie en ideeën over zijn vakgebied planologie, en wil dit op studenten overbrengen. Studenten hebben zijn drive heel goed in de gaten en waarderen het zeer. De colleges van Gert de Roo zijn altijd erg boeiend: ‘hij weet de aandacht van studenten vast te houden en kan hen daarmee motiveren voor zijn vakken’. Dit geldt ook voor studenten die minder interesse hebben in zijn vakgebied planologie, iets dat wel even genoemd mag worden.

Mede door het uitnodigen van gastsprekers schetst hij ook ‘de realiteit’ in het vakgebied. Dit levert een genuanceerd beeld op, waaruit duidelijk blijkt dat een zaak altijd twee kanten heeft. Met betrekking tot ‘onderwijsontwikkeling en –vernieuwing’ kan melding gemaakt worden van het feit dat professor De Roo sinds hij in 2008 de formele leiding over de basiseenheid Planologie overnam, een zeer voortvarende aanvang heeft gemaakt met het herprogrammeren van het onderwijs in de planologisch gerichte bachelor- en master-opleidingen van de faculteit, met de bedoeling ze scherper en ook meer onderscheiden van elkaar te profileren, en de kwaliteit ervan te verhogen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:49