Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. M.P. van der Steen

Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Martijn van der Steen is een uitermate boeiend verteller. Dit blijkt onder meer uit de extreem hoge scores in studentenevaluaties op het uitleggen van de stof en het motiveren voor de cursus bij alle drie de vakken die hij geeft. Studenten geven aan de colleges als zeer stimulerend te ervaren en waarderen het dat Van der Steen zoveel vragen stelt om interactie om te wekken. Hij maakt gebruik van interessante voorbeelden en anekdotes om zijn verhaal verder te ondersteunen. Van der Steen maakt onder meer gebruik van muziek en filmpjes tijdens zijn colleges en probeert voortdurend nieuwe vormen uit. Zo deelt hij ook regelmatig columns of andere berichten uit die zijn inhoudelijk-wetenschappelijk verhaal ondersteunen.

Tijdens zijn colleges vraagt Martijn van der Steen feedback op zijn eigen functioneren en manieren om zijn vakken nog interessanter te maken. In zijn hoogst gewaardeerde vak Ontwerp Managementaccounting hanteert Van der Steen een bijzonder activerende vorm van onderwijs. In zijn filosofie betekent een master vak dat: De meest recente kennis beschikbaar gebruikt wordt, studenten zelf moeten pogen de gebreken in kennis aan te vullen en dat er hierdoor sprake is van onderzoeken i.p.v. consumeren. Tot slot wordt de rol van Van der Steen binnen de opleidingscommissie van Technologie Management door studenten zeer gewaardeerd, hij staat open voor verandering en denkt graag met de studenten mee.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:50