Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. E.J. Stamhuis

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Dr. E.J. Stamhuis is werkzaam als universitair hoofddocent en onderzoeker bij Marine Biologie. In zijn onderwijs wordt hij geroemd om zijn aanstekelijkheid en interactie met de studenten. Zijn programma ‘Regnum Animalia’ vormt een belangrijk onderdeel van de eerstejaarscursus ‘Diversiteit, ecologie en gedrag’. Op een interactieve manier laat hij studenten kennismaken met de structurele en functionele karakteristieken van alle fyla (stammen) in het dierenrijk. Hierbij maakt hij ondermeer gebruik van video en verhelderende schema’s.

Daarnaast maakt Stamhuis op een actieve en originele wijze gebruik van Nestor; het tentamen bestaat voor een groot gedeelte uit vragen die studenten zelf op het discussieforum plaatsen. Hij stimuleert studenten om actief met de stof bezig te gaan waardoor er op discussiefora en in de colleges uitgebreide inhoudelijke discussies ontstaan. Dr. E.J. Stamhuis zet zich enorm in voor de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs als actief lid van de opleidingscommissie, in de supervisie van het curriculum van Marine Biologie en als coördinator van de planning van het eerste semester van de flexibele bachelor Levenswetenschappen. In de afgelopen facultaire verkiezingen werd hij dan ook gelauwerd als ‘Onderwijsvernieuwer van het jaar’ voor zijn werk binnen en buiten de opleiding Marine Biologie.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:48