Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Prof. mr. W.D. Kolkman

Faculteit Rechtsgeleerdheid
Prof. mr. W.D. Kolkman

Prof. mr. W.D. Kolkman doceert binnen de opleiding notarieel recht. Zijn aanpak wordt gekenmerkt door zorg voor het vak en zorg voor de student. Zijn onderwijs wordt keer op keer zeer hoog door studenten gewaardeerd, ondermeer door de manier waarop hij de stof op een beeldende wijze aanschouwelijk maakt. Hij weet de aandacht van de student te pakken en vast te houden en heeft veel enthousiasme voor de opleiding notarieel recht weten los te maken. Ooit merkte iemand op dat: ’als Wilbert Kolkman spreekt, men de tijd vergeet’.

Elk jaar verzorgt hij met collega Verstappen een openingscollege dat traditioneel in een daarvoor geschikt café wordt gehouden. Kolkman en Verstappen houden daar een betoog over wat docenten van studenten verwachten en wat studenten van docenten mogen verwachten. Daarnaast betrekt prof. mr. W.D. Kolkman studenten in het onderzoek en is hij ondermeer de coördinator van de studenten-assistenten en het ‘Praktijkonderzoek/Stage-Scriptie Traject’ waarin studenten stage en scriptie combineren bij een gerenommeerd advocaten- of notarissenkantoor in Nederland. Prof. mr. W.D. Kolkman heeft dan ook een naam opgebouwd in de facultaire docent van het jaar verkiezingen, in 2006 was hij werkgroepdocent van het jaar en in 2007 eindigde hij tweemaal op de tweede plaats als hoorcollege- en werkgroepdocent van het jaar.

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 11:20