Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. M.H. Verspoor

Faculteit der Letteren
Dr. M.H. Verspoor

Marjolijn Verspoor is docent bij Toegepaste Taalwetenschap (TTW), Engelse Taal en Cultuur, en Communicatie- en Informatiewetenschappen. De Engelstalige masteropleiding TTW heeft voor ongeveer de helft studenten van buiten Nederland: Europa, Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Mede dankzij haar eigen ervaring in het buitenland kan zij zich uitstekend inleven in internationale studenten en neemt zij een belangrijke coachende rol op zich.

‘Engelengeduld’ was een omschrijving die een student gaf toen ze aan Verspoor dacht. De universitair docente wordt beschreven als erg vriendelijk, open en hulpvaardig. Dit is ook erg duidelijk te merken aan de gemoedelijke sfeer in de colleges. De nodige grapjes en leuke anekdotes zorgen ervoor dat ze de volle aandacht van haar studenten behoudt. Interactie vormt een belangrijk element in haar college, evenals haar internationale gerichtheid en het vermogen in te spelen op de achtergrond van de verschillende studenten. Ze plant regelmatig extra uren in, voor het geval een student problemen ondervindt met het begrijpen van de stof. Daarnaast is ze stipt met het nakijken van werkopdrachten en altijd aanspreekbaar, zowel in de wandelgangen als via de e-mail. Studenten hoeven nooit lang te wachten op een antwoord en dat is misschien de reden dat zoveel studenten naar haar toestappen wanneer ze problemen hebben.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:49
printView this page in: English