Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr.ir. E.W. Meijles

Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen
dr.ir. E.W. Meijles

Als universitair docent geografie van de natuurlijke omgeving is Erik Meijles  vooral betrokken bij het vak fysische geografie in de bachelorfase. Verder geeft hij onderwijs aan leraren-in-opleiding in de fysische geografie, dat een belangrijk onderdeel van het vak aardrijkskunde op de middelbare school is. Meijles is verder een expert op het gebied van het gebruik van Geografische Informatie Systemen (GIS).

Meijles weet zijn studenten te motiveren en inspireren. Een sprekend voorbeeld is zijn tomeloze inzet en enthousiasme bij het vak en het practicum fysische geografie. De veldwerkpractica, die al zo’n dertig jaar in Denekamp gehouden werden en ook nog eens op dezelfde manier, hadden in populariteit ingeboet. Hij wist deze te verplaatsen naar Annen in Drenthe. Deze verplaatsing gebruikte hij om ook andere aspecten van het veldwerk te verbeteren en zo meer aan te sluiten bij het huidige curriculum van de bacheloropleidingen. Zowel uit de vakevaluaties als de reacties van de student-assistenten blijkt dat onder leiding van Meijles de kwaliteit van het fysische geografie onderwijs sterk verbeterd is. Waar dit vakgebied vroeger enigszins buiten de faculteit stond, heeft hij het als een voor de studenten duidelijk onderdeel van zowel de bachelor Sociale Geografie & Planologie, als de bachelor Technische Planologie zichtbaar gemaakt.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:49
printView this page in: English