Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. B.L. Reitz-Joosse - Faculteit Letteren

Dr. Bettina Reitz-Joose

Bettina Reitz-Joosse is universitair docent Latijnse taal- en letterkunde. Ze studeerde Klassieke talen in Oxford en promoveerde vervolgens in Leiden. Na verblijven in Rome en de VS vervolgde ze in 2015 haar loopbaan in Groningen. Haar werk richt zich op de relatie tussen literaire teksten en materiële cultuur in de Romeinse oudheid en op de beleving van de oudheid tijdens het fascisme in Italië. Ze is bestuurslid van de Young Academy Groningen en sinds kort lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

Bettina Reitz-Joosse, classica ‘met hart en ziel’ in haar eigen woorden, wordt door haar studenten geroemd om haar betrokkenheid en de kritische invalshoek van haar colleges. Ze zeggen veel van haar te leren, zoals ook blijkt uit het volgende citaat: ‘Haar colleges hebben een hoge informatiedichtheid en zijn van bijzonder goede kwaliteit: tijdens elk college krijg je nieuwe inzichten en dat is tenslotte waar het om draait.’ Ze doceert op een vloeiende, goed te volgen en inspirerende manier waarbij ze een kritische toon niet uit de weg gaat en waarbij ze vragen stelt aan haar publiek en discussie stimuleert. Ze kan dan bijvoorbeeld uitkomen bij een vraag als: mogen academici zeggen wat goed en wat fout is, of zijn dit individuele keuzes? Een moeilijk te beantwoorden vraag, maar dat is wat haar colleges zo interessant maakt.

Laatst gewijzigd:25 april 2018 14:11
printView this page in: English