Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. L.J. Mouton - Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG

Dr. L.J. Mouton

Noor Mouton is universitair docent bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen van de RUG. Zij studeerde bewegingswetenschappen aan de VU en promoveerde op een onderzoek van de koppeling van emoties en motoriek in het centraal zenuwstelsel. Ze werkte als parttime docent bij de Nederlandse Sportbond voor mensen met een verstandelijke beperking.

Al sinds haar aanstelling in 1990 doceert Mouton Anatomie van het houdings- en bewegingsapparaat en neuroanatomie. Dit doet ze in nauwe samenwerking met collega's, waarin zij een sleutelrol vervult. Mede door haar deskundige en kritische inbreng staat het onderwijs Anatomie aan de Faculteit zeer goed bekend. Studenten en collega’s zijn vol lof over inhoud, didactiek en vlekkeloze organisatie van de practica. Ondanks haar lange staat van dienst is de sleet er nooit ingekomen. Steeds ontwikkelt en vernieuwt zij haar onderwijs. Haar enthousiaste wijze van doceren en de uitstekende organisatie van het onderwijs zijn exemplarisch. Mouton vraagt veel van de studenten, maar haar betrokkenheid zorgt ervoor dat de onderwijsevaluaties steevast uitstekend zijn. Haar constructieve en deskundige inbreng wordt zeer gewaardeerd, ze stelt zich collegiaal op en past naadloos in de groep als geheel. Bovendien is Mouton een uitstekend onderzoeker en begeleider van promovendi.

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:26
printOok beschikbaar in het: English