Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Mr.dr. B.J. van Leeuwen - Faculteit Rechtsgeleerdheid

Dr. B.J. van Leeuwen

Barend van Leeuwen is docent Europees Recht. Zijn expertise ligt bij het Europese Recht, de interne markt, rechtsbescherming, het Europees privaatrecht en gezondheidsrecht. Hij studeerde in Cambridge, Brugge en Londen en promoveerde aan het European University Institute te Florence.

Van Leeuwen daagt studenten uit tot kritisch nadenken. Zijn lesmethoden worden ‘positief onconventioneel’ en ‘innovatief’ genoemd, maar zijn onderwijs is goed georganiseerd en gestructureerd. Van Leeuwen brengt de bestaande juridische kaders in beeld, waarna vragen worden gesteld die nopen tot reflectie. Zo leert hij studenten juridisch te argumenteren en te zoeken naar creatieve oplossingen. Studenten zijn zeer tevreden over de feedback die hij wekelijks geeft op hun opdrachten en de aanpassing van het onderwijs aan hun behoeften. Van Leeuwen maakt veel gebruik van de elektronische leeromgeving, zowel in grote hoorcolleges (met 400 aanwezigen) als werkgroepen. Op basis van videofilms en peer assisted bestudering van studiemateriaal wordt kennis en inzicht overgedragen. Kennis wordt getoetst in een ‘calimodule’. Er is interactie met studenten via hun laptop, tablet of smartphone. Van Leeuwen is geen docent die alleen zijn ‘lesje draait’: hij heeft bijvoorbeeld de internationale studenten geholpen bij het opzetten van een soort rechtswinkel (clinic).

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:28
printView this page in: English