Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Riemer Vegter

Medische Wetenschappen

Riemer Vegter (1981) begon met de studie architectuur, maar stapte over naar de RUG om bewegingswetenschappen te studeren. Hij is universitair docent wiskunde en biomechanica bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen. In 2015 promoveerde hij op een onderzoek naar het motorisch leren van rolstoelaandrijving.

Het huidige onderzoek van Vegter richt zich op de biofysische aspecten van revalidatie en het aangepast sporten voor mensen met een fysieke beperking. Zijn passie voor rotsklimmen helpt daarbij als een soort ‘introspectieve studie’ om complexe bewegingsproblemen op te lossen. Op een soortgelijke wijze weet hij zijn onderzoekende geest te verbinden met het onderwijs dat hij geeft. Dankzij zijn inzicht in de psyche van zijn student slaagt hij erin bij hen de juiste snaar te raken. Hij gebruikt didactische experimenten als live projecties om opgaven uit te werken en hij bedenkt actieve werkvormen die succesvol zijn en de student aanspreken. Vegter wordt geroemd omdat hij met groot enthousiasme zijn onderwijstaken uitvoert. Het gevolg is dat hij in 2014 al de Docent van het Jaar bij Bewegingswetenschappen is geworden, ondanks de complexiteit van zijn vakken.

Riemer Vegter
Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:17