Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. C. Zuidema

Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen
Dr. C. Zuidema

Christian Zuidema (1978) is zowel cum laude afgestudeerd als cum laude gepromoveerd aan de RUG. Zijn huidige onderzoek richt zich op het RUG-thema ‘energy’, vooral de overgang van een grootschalig gecentraliseerd energielandschap naar een gedecentraliseerde kleinschalige energievoorziening, met alle veranderingen in het planningmechanisme.

Zuidema laat zijn onderzoek op een natuurlijke manier leidend zijn voor het onderwijs. Daarbij slaagt hij erin studenten van alle niveaus en in alle fases van hun opleiding aan te spreken en te inspireren. De wetenschappelijke inbedding van het college ‘Reinventing Environmental Planning’ was uitermate goed. Het programma was goed gestructureerd, de studenten wisten wat van ze werd verwacht en het niveau was hoog. De kernkwaliteit van Zuidema is zijn vermogen de theorie in te passen in een maatschappelijke context. Hij is gepassioneerd, maar kan ook relativeren. Hij verstaat de kunst zich op een heel natuurlijke wijze te presenteren. Dat alles maakt hem tot een waardevolle en gewaardeerde docent bij de masteropleiding Environmental and Infrastructure Planning. Hij is hulpvaardig en ondersteunend, heeft een groot gevoel voor humor en heeft een goede ‘klik’ met zijn studenten. Zijn energie is aanstekelijk, wat van grote invloed is op de motivatie en inspiratie van de studenten.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English