Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Mr.dr. J.H.M. ter Haar

Faculteit Rechtsgeleerdheid
Mr. dr. J.H.M. ter Haar

Hans ter Haar (1970) studeerde notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is verbonden aan de vakgroep privaatrecht van de RUG en promoveerde in 2013 op het proefschrift: ‘Minderjarigen en (de zorg voor hun) vermogen’. Zijn enthousiasme voor het onderwerp was aanstekelijk: veel studenten waren aanwezig bij de promotieplechtigheid.

Ter Haar kan moeilijke leerstof op een heldere manier uitleggen. Hij is creatief en maakt tekeningen die de collegestof verduidelijken. Met humoristische strips visualiseert hij tijdens colleges hoe situaties in elkaar steken. De leerstof sluit aan bij de realiteit en recente jurisprudentie, waardoor huidige rechtsontwikkelingen aan de orde komen. De stof die voorgeschreven wordt, bevat soms zijn eigen artikelen. Hierdoor weten studenten van zijn onderzoek en hoe hij tegenover bepaalde juridische gedachtegangen en posities staat. Dit leidt tot discussies in colleges, hetgeen erg leerzaam is. Ter Haar is toegankelijk en benaderbaar. Vragen van studenten worden snel beantwoord, zowel in persoon als via de mail. De deur van zijn werkkamer staat altijd open en hij is oprecht betrokken bij zijn studenten. Hij bezoekt vaak activiteiten van Vevonos, de studievereniging voor notariële studenten, waar hij met iedereen graag een praatje maakt. Zo blijft hij goed geïnformeerd, terwijl studenten ook makkelijker op hem afstappen.

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:11
printView this page in: English