Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

R. Hünneman

Faculteit der Letteren
R. Hünneman

Ronald Hünneman (1961) is docent bij de opleiding Kunsten, Cultuur en Media (KCM). Als leraar heeft hij een schat aan ervaring, voor uiteenlopende groepen: variërend van het vwo, HOVO /Senioren Academie, de Volksuniversiteit tot een asielzoekersschool. Ook was hij groepsleerkracht bij een ZMOK-school (leerlingen met gedragsproblemen) en begeleider van jongeren met contactstoornissen. Jaarlijks verzorgt hij zo’n 35 lezingen en trainingen.

Hünneman is een betrokken docent, die de studentencultuur kent en zich goed kan verplaatsen in zijn doelgroep. Dat maakt hem erg toegankelijk. Voor input van studenten staat hij altijd open, aangezien het bij hem altijd draait om de studenten. De colleges zijn enerverend en uitdagend, niet in de laatste plaats door het enthousiasme dat Hünneman uitstraalt. Studenten geven aan dat zelfs droge, taaie stof spontaan interessant wordt, waarbij eveneens de goede dosis humor zeer gewaardeerd wordt. Hij ‘tovert’ iedereen om in betrokken studenten die meer kennis willen vergaren. Dat hij zijn gehoor de tijd doet vergeten, is een ware gave. Hünneman stelt nieuwe theorieën in de wetenschap direct aan de orde tijdens colleges en combineert daarmee niet alleen theorie en praktijk, maar ook heden en verleden. Ook zijn eigen promotieonderzoek past hij graag toe in zijn colleges.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English