Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Han Thomas Adriaenssen, Faculteit Wijsbegeerte

Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen (1985) is werkzaam als promovendus en docent bij de filosofische faculteit. Eerder sloot hij twee bacheloropleidingen en twee masteropleidingen cum laude af: filosofie en Italiaans, terwijl hij ook vier jaar Slavische talen studeerde. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat Adriaenssen genomineerd is voor de Docent van het Jaar-verkiezing.

Vanwege zijn enthousiasme, positieve instelling en unieke persoonlijkheid is Adriaenssen (wederom) gekozen als de beste docent van de filosofische faculteit. Zijn eigen onderzoek gaat over sceptische debatten in de Middeleeuwen. Bij ‘scepticisme’ (de positie die betwijfelt of we uitgerust zijn om zekere kennis te verwerven) denkt men snel aan Descartes en de vroegmoderne tijd, maar er zijn veel overeenkomsten met middeleeuwse debatten. Dit gegeven probeert Adriaenssen terug te laten komen in zijn hoor- en werkcolleges. Volgens sommigen zou zijn vak nooit zo interessant zijn als hij het niet gaf. Er was een student die het zo leuk vond dat ‘hij niet alleen over de middeleeuwen praat, maar zelf uit passie voor zijn vak zijn haar in de stijl van die tijd heeft laten knippen’. Ook werd Adriaenssen beschreven als een enthousiasmerende docent, met veel humor, die een kundige en duidelijke uitleg geeft. Hij werd beschreven als iemand die ‘alles weet van zijn vak’.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:04