Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaOraties

Oratie dhr. prof.dr. P. van der Harst: Innovatie en translatie in de interventiecardiologie

Wanneer:di 17-05-2016 om 16:15
Waar:Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

De interventiecardiologie is, meer dan elk ander klinisch specialisme, gedreven door technologische innovaties. In zijn oratie spreekt prof.dr. Pim van der Harst over de recente en toekomstige innovaties binnen de cardiologie, de ontwikkeling van oplosbare stents en nieuwe hartkleppen die via de lies geplaatst of gerepareerd kunnen worden, maar over ook de mogelijkheid om bloedonderzoek naar een hartinfarct al in de ambulance te doen in plaats van in het ziekenhuis.

In zijn onderzoek richt Van der Harst zich op het gebruiken van ‘big-data’ om het ontstaan van hartinfarcten en daarna hartfalen beter te begrijpen. Dat moet gaan leiden tot nieuwe behandelingen en strategieën om het te voorkomen. In een van zijn onderzoeken probeert hij met behulp van moderne hartscans mensen met een dreigend hartinfarct vroegtijdig op te sporen en te behandelen nog voordat ze zelf hulp zoeken bij de dokter.

Meer informatie

  • Oratie: dhr. prof.dr. P. van der Harst
  • Titel: Innovatie en translatie in de interventiecardiologie
  • Leeropdracht: Interventie en Translationele Cardiologie
  • Faculteit: Medische wetenschappen
  • Aanmelden uiterlijk een week van te voren door de antwoordkaart terug te sturen of door opgave via het online aanmeldingsformulier
printView this page in: English