Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaOraties

Oratie dhr. prof.dr. J. Pruim: Spoorzoeken

Wanneer:di 15-09-2015 om 16:15
Waar:Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Jan Pruim
Jan Pruim

Ziekten laten sporen na in het lichaam. Aan dokters de taak om aan de hand van die sporen ziekten te karakteriseren, hun ernst te bepalen en een therapeutisch plan op te stellen. In dat proces speelt de beeldvorming een steeds belangrijkere rol. Onder invloed van technologische ontwikkelingen nemen de mogelijkheden toe, bijvoorbeeld op het gebied van de hybride beeldvorming: meerdere modaliteiten gevat in één beeld.

Al die ontwikkelingen vragen een andere attitude van aanvrager en beeldvormer. Ze zullen - meer dan nu - elkaars sparringpartners moeten gaan vormen, als team opererend om het probleem op te lossen. Die andere attitude vraagt de ontwikkeling van andere competenties bij een specialist dan alleen de vakinhoudelijke. Dat heeft er onder meer toe geleid dat de opleidingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde per 1 juli 2015 zijn samengevoegd tot één nieuwe opleiding Radiologie.

In zijn rede zal prof.dr. Jan Pruim deze ontwikkeling schetsen en de consequenties, uitdagingen en mogelijkheden voor zorg, opleiding en onderzoek bespreken. Nu, maar ook voor de toekomst waarin de technologische ontwikkelingen nog veel verder zullen gaan en een verdere adaptatie van de specialist zullen vragen.

Meer informatie

  • Oratie: dhr. prof.dr. J. Pruim
  • Titel: Spoorzoeken
  • Leeropdracht: Medische beeldvorming, i.h.b. beeldvorming op basis van Positron Emissie Tomografie (PET)
  • Faculteit: Medische wetenschappen
  • Aanmelden per mail uiterlijk een week van te voren via: oraties@rug.nl o.v.v. oratiegegevens, eigen naam en adres en aantal gewenste plaatsen in zaal of corona (corona uitsluitend voor hoogleraren)
printView this page in: English