Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenCulturele evenementen

Cultureel studentencentrum Usva

Cursussen, evenementen, theater, café en meer!

Cultureel Studentencentrum Usva, opgericht in 1969, is hét culturele studentencentrum van Groningen en met trots onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Usva’s missie is om studenten in Groningen te inspireren door kunst en cultuur en hen te stimuleren om zich (verder) te ontwikkelen op dit gebied door diverse activiteiten te organiseren voor, door en met studenten en medewerkers.

Ook medewerkers van de RUG kunnen bij Usva terecht voor het volgen van cursussen of workshops, theaterbezoek en/of zalenverhuur.

Usva biedt ruim 150 cursussen per jaar aan op het gebied van dans, body & mind, muziek, beeldende kunst, mode, theater, film, fotografie & design en schrijven & spreken. Deze cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. Een aantal Usva-cursussen is specifiek bedoeld voor RUG-medewerkers, zoals fotografie, tekenen en schilderen en yoga en meditatie. Daarnaast kan Usva verschillende workshops-op-maat organiseren, bijvoorbeeld afdelingsuitjes.

Ook programmeert Usva allerlei evenementen en voorstellingen in het eigen theater die voor iedereen te bezoeken zijn: van toneelstukken tot cabaretvoorstellingen en van ontspannen Lie down & Listen concerten tot cursuspresentaties en filosofische lezingen. En dan is er ook nog het Usva-café dat elke werkdag geopend is vanaf 19.00 uur tot in de late uurtjes. Als dat geen prettige manier is om even te ontspannen!

Alle ruimtes bij Usva kunnen gehuurd worden voor trainingen, vergaderingen of andersoortige bijeenkomsten. Zo nodig, verzorgt Usva ook de catering.

Kortom, ook RUG-medewerkers zijn van harte welkom bij Usva!

Meer informatie? Kijk op https://www.usva.nl/

Laatst gewijzigd:01 november 2018 12:11