Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenCulturele evenementen

Cultureel studentencentrum Usva

Cursussen, evenementen, theater, café en meer!

Cultureel Studentencentrum Usva is dé culturele voorziening van de Rijksuniversiteit Groningen en is gevestigd in het stadscentrum aan de Munnekeholm 10. Usva wil studenten stimuleren zich te ontwikkelen en te laten inspireren door kunst en cultuur. Daarnaast is Usva hét culturele platform in de stad waar studenten de mogelijkheid krijgen om op verschillende manieren kennis te maken met en zich te verdiepen in cultuur.

Bij Usva kun je allerlei cursussen volgen op het gebied van dans, body and mind, muziek, beeldende kunst, theater, fotografie, video en literatuur. Zo kan je verschillende danscursussen volgen, waaronder modern, klassiek, hiphop en tapdans. Op muzikaal gebied is er ook van alles te beleven, je kunt zanglessen volgen of met de pianokaart gebruik maken van de oefenpiano. Maar ook portrettekenen, korte verhalen schrijven, digitale fotografie en improvisation comedy behoren tot de mogelijkheden.

Daarnaast organiseert Usva verschillende evenementen en zijn er wekelijks uiteenlopende voorstellingen te zien in het Usva theater; van toneelstukken van studentenorganisaties tot ontspannen Jazz Sessions en van cursuspresentaties tot filosofische lezingen. En dan is er ook nog het Usva-café dat elke werkdag geopend is vanaf 19 uur tot in de late uurtjes. Als dat geen prettige manier is om even lekker te ontspannen!

Verder ondersteunt Usva studenten die een cultureel project op poten willen zetten, zowel op financieel als facilitair gebied en met kennis en kunde.

Tot slot is het mogelijk om als student te helpen bij de organisatie van verschillende Usva-activiteiten door actief te worden in een commissie, of zitting te nemen in het Dagelijks Bestuur of Algemeen Bestuur van Usva.

Voor meer informatie check usva.nl

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:48
printView this page in: English