Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Evenementen

Huisdichter Rachel Raetzer presenteert ‘Boven in de boom’

Wanneer:do 18-10-2018 16:00 - 18:00
Waar:Cultureel Studentencentrum Usva, Munnekeholm 10 Groningen

Rachel Raetzer was in het studiejaar 2017-2018 de huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Op donderdag 18 oktober presenteert ze haar dichtbundel ‘Boven in de boom’, waarin de gedichten die ze als huisdichter schreef zijn samengebracht. De feestelijke bijeenkomst met optredens van singer songwriter Eva Waterbolk, Hanne Stegeman, Sofia Manouki en Rachel Raetzer vindt plaats in cultureel studentencentrum Usva, Munnekeholm 10 Groningen. Aanvang: 16.00 uur. Entree gratis.

Rachel Raetzer schreef afgelopen studiejaar maandelijks een gedicht dat werd gepubliceerd op de website van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast maakte ze gedichten voor verschillende gelegenheden, zoals het project Dichten met oma, het Kennisdiner van Studium Generale, de Headliners- expositie van Academie Minerva en de Dag van Taal, Kunst en Cultuur.

Joost Oomen, RUG-huisdichter van 2010-2011, karakteriseert in zijn voorwoord bij de bundel het werk van Rachel Raetzer als volgt: ‘Ze kijkt met haar pen in haar hand om zich heen en schrijft op wat ze ziet. Dat doet ze niet boos, niet kil en ook niet buiten zinnen van euforie. Dat doet ze kalm en trefzeker, soms zelfs een beetje liefdevol.’

Rachel Raetzer, student Europese talen en culturen, was de achttiende huisdichter van de RUG. Dit studiejaar heeft ze de pen doorgegeven aan Sofia Manouki, student Religion, Conflict and Globalisation.

De bundel ‘Boven in de boom’ is een uitgave van de Rijksuniversiteit Groningen en kost € 10. Exemplaren zijn verkrijgbaar in de betere boekhandel en bij Studium Generale Groningen: studium@rug.nl